Wat of wie zit er achter dit ShivA-huis?

Het online ShivA-huis is een activiteit van Stichting ShivA. ShivA staat voor Spiritualiteit, hiv & Aids. ShivA werkt al 13 jaar voor mensen die met hiv leven. We organiseren allerlei aktiviteiten, en je kunt ook altijd bij ons terecht voor een goed gesprek van mens tot mens. 

Zou het ook wat voor mij zijn……?

Wat we graag willen met het ShivA-huis, is dat mensen die met hiv leven op een gemakkelijke en veilige manier contact kunnen hebben. Contact dat ertoe doet.

Daar kan je om verschillende redenen behoefte aan hebben.

Een belangrijke reden is het gevoel dat je er alleen voor staat. We horen zo vaak dat mensen zich met hun hiv soms zo eenzaam kunnen voelen. Als jij het gevoel hebt dat je de enige bent in een situatie zoals de jouwe, als je er eigenlijk nooit over kunt praten of over durft te praten, dan hopen we dat je de stap durft te zetten dat hier wel te doen. We zijn hier onder elkaar.

Een andere reden kan zijn dat je je leven met hiv op zich goed op orde hebt, maar dat je diepgang in je contacten met anderen mist. Als je het zat bent dat het op een site waar je contact met anderen kunt hebben vooral gaat over daten, of over alledaagse dingen of grappige dingen. Als je nieuwe keuzen moet maken in je leven, die natuurlijk ook met je hiv te maken hebben, en je het even niet precies weet. Als je extra kracht en inspiratie nodig hebt om door te zetten. 

Niet voor iedereen is contact met andere positieve mensen zo gemakkelijk. Dat hoeft niet altijd te zijn omdat je niet wilt dat de mensen om je heen over je status weten. Je kunt bijvoorbeeld ver weg wonen van de grote steden, in een leefsituatie zitten waar je moeilijk uit weg kunt, bijvoorbeeld met kleine kinderen, of zieke ouders waar je voor zorgt. Of je hebt zelf beperkingen waardoor je niet gemakkelijk kunt reizen. We worden met elkaar ook steeds ouder, en met het ouder en nog ouder worden kan reizen ingewikkelder worden.

Misschien is een goede reden ook wel, dat jij met jouw verhalen over hoe je leeft met hiv anderen weer op ideeën kunt brengen over hoe het ook kan. 

Ik zou zeggen: probeer het eens uit. Haal inloggegevens bij je hiv-consulent of bij ShivA en kom eens kijken, luisteren, proeven en proberebn!

Hoe weet ik zeker of iedereen hier positief is?

Alleen mensen die positief zijn krijgen inloggegevens. Anderen kunnen niet op de site komen. Wij kunnen dat garanderen, omdat we samenwerken met de behandelcentra. Alleen mensen die positief zijn kunnen door de hiv-consulenten aangemeld worden voor registratie bij het ShivA-huis.

 

Kan ik ook anoniem blijven als ik aan een groep deelneem?

Als je aan een groep deelneemt, zien mensen alleen de nickname die je opgegeven hebt toen je je aanmeldde. Je mailadres of wat voor andere gegevens dan ook worden niet getoond. Verder kan je zelf beslissen wat je wel of niet over jezelf vertelt, in je profiel, of in de gesprekken die je online voert. 

Hoe staat het met mijn privacy?

De website van het ShivA-huis is een besloten gemeenschap. Je kunt er alleen in als je inloggegevens hebt, en die worden verstrekt aan mensen met hiv door de hiv-consulenten. 

Bij ShivA staat alleen geregistreerd welke nickname je gekozen hebt en welk mailadres je opgegeven hebt. Dat mailadres kan verder niemand inzien.

Alles wat je op de site laat zien blijft binnen je eigen groep. Er kunnen geen mensen uit andere ShivA-groepen in jouw profiel, foto's, berichtjes of wat dan ook kijken. Je kunt ook alleen maar vrienden worden met mensen binnen je eigen groep.

Wat je precies wilt laten zien, en delen met de mensen in jouw groep, dat beslis je zelf. Je eigen naam of een nickname? Een foto van jezelf of een plaatje dat wel iets over je zegt, maar niet hoe je eruit ziet? Alles mag, maar jij houdt het in je eigen hand. 

Hoe kom ik aan inloggegevens?

Het ShivA-huis en de groepen die elkaar daarbinnen ontmoeten zijn alleen voor mensen die leven met hiv. We letten er heel zorgvuldig op, dat alleen die mensen inloggegevens kunnen krijgen. 

Er zijn twee manieren om aan inloggegevens te komen.

a, Vraag ernaar bij je hiv-consulent. Die kan ons een mail sturen met jouw mailadres en de naam (nickname) die je wilt gebruiken. Wij sturen je dan je inloggegevens.

b. Ben je al bekend bij ShivA? Bel ons dan even, of stuur een mailtje. Dan zorgen wij direct voor je inloggegevens. 

 

Welke groepen zijn er op dit moment actief?

Op dit moment hebben we alleen testgroepen actief. De eerste testgroep is een vrouwengroep. We hopen in 2014 meer groepen te starten. Heb je zelf een idee over een groep die goed in ons huis zou passen? Laat het ons weten. Er zijn al twee suggesties gedaan: een groep voor hoger opgeleiden, en een voor jong volwassenen. We denken daar over na. Als je je op onze mailinglist zet, houden we je op de hoogte.